Levi

talán a többieknek is hasznos, szedjük össze egy friss Garminos első lépéseit amíg eljut a profi kezelésig..

Tehát kaptál/vettél egy Oregont, bekapcsoltad, működik, van is rajta valami térkép, így lehet ismerkedni vele, férfiasan. nem olvasva, nyomkodva.

De azért némi útmutatás kéne... nyomkodnak a túratársak is van amit sikerül ellesni... lassan ideje elmélyülni.

Owners.jpg

A segítség maximálisan kéznél van, nem szégyen utánanézni, olvasni, mert vannak fokozatok, már nemcsak a térképen akarod látni, hol vagy, jó lenne a megtett utat otthon a PC-n megjeleníteni, útvonalat tervezni, a térképet is lecserélnéd egy magad által összeállított készletre. Felmerülhet a szoftverfrissítés kérdése...hogyan használhatnád a tracket az úton készült képek elhelyezésére a térképen....stb, stb.

Egy dologra van szükséged: kitartás.

================================================

Nos a pc kemény dió, ígyhát volt egy 2.5 órás menetünk vele ...Íme - egy esténk Levivel :

Apróságok viszik az időt - pl MapSource letöltés 15 perc után is 22 perc hátralevőt mutat, nem csökken...cancel, elégedjünk meg az általam letöltött kevésbé frissel. Ámde installációkor jött az általad már ismert üzenet: "Nem található korábbi térkép forrás telepítés. A telepítés leáll." .... weben keresés, van tipp, tölts le fixet...az sem installálható...hát átmásolom a gépemről a nálam működő példányt...beindul...installáljuk a turistautakról ma letölrött friss-meleg aug 30-i térképet...nem látszik...se a másik az openmaps-ről, se a szlovák...a BaseCamp-et bezzeg hamar letöltötte, bár az is közel 50 mega...install...no lám működik...no lám ez a MapSource-ot is rendbekapta, minden térkép látszik mindkettőben...közben rá a Garmint USB-vel a PC-re...vannak itt track-kek habár Neked nem ismerősek...viszont lehet nézni mi melyik folderben van, kétszer bök a trackre és ott van a MapSource-ban (vagy társítással a BaseCamp-ben) ...hát ezek kezelése is egy-egy fejezet...mentsük csak la az f:/Garmin tartalmát - az is 10 perc...A BaseCamp villogtatja: van frissítés a Garminhoz, hát ez így a legegyszerűbb - két-három katt és megfrissült az Oregon ... Közben ígértem Users Guidot - ami ezen az Oregonon nem volt... simán letölt (persze némi termékosztály szerinti keresés után...) Búcsúzkodás előtt szerencsére felbootoltuk a garmint, még némi molyolása volt a frissítés befejezésével, de így nem okoz izgalmat...Zavar a 15másodperc utáni elsötétedés, hol is van, beállítások ,képernyő és máris jobb...A térképszett frissítést elnapoljuk...jön az ananászlé és  Túró Rudolf ... adtam házifeladatot Levinek és már hipp-hopp búcsúztunk is.

.
Mapsource1.jpg

Basecamp1.jpg

==================================================

Tanulságok. tudnivalók:

minden fenn a weben (itt link-elek ) : a MapSource, a BaseCamp, a Turistautak letölthető térképe (ingyen, de regisztrálás után), az openmaps.eu letölthető térképei, a készülékfrissítés, a User's Guide.

manual.jpg


.

Fontos file-ok:    trackjeid   f:/GARMIN/GPX/*.gpx  , és a térképszetek f:/GARMIN/*.img

Az első házi feladat:

1. ismerkedj a Garmin-on a főmenü ikonokkal (főként: Térkép, Beállítások, Fedélzeti számítógép, Trackek kezelése, Hova? )

2. Használd a User's Guidot, ha kérdés merül fel

3. Ismerkedj a Mapsuorce-szal, tracknézés, útvonaltervezés... BaseCamp ráér utóbb.

Titkos kérdés : Hogyan készítesz képernyőfelvételt (screenshot-ot) ? !

===============================================

Háttéranyagok:

Lehet, hogy néhány film többet segít , ott a Garmin oktatóoldal, és főleg a YouTube: A B C és Vimeo

A PC-re ajánlott progikkal kapcsolatban (ugyanonnan...): MapSource A B C

=================================================

Levikém : meg-folytatása következiggg....

A bejegyzés trackback címe:

https://turaszakik.blog.hu/api/trackback/id/tr794703404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása