Dr. F. Éva túravezetőnk megszerezte a sós kifli receptjét, íme:
70 dkg liszt /a Nővérem 2/3 finom és 1/3 átszitált réteslisztet használ/
3 dl kefir
1 dl napraforgó olaj
1 egész tojás
1dl langyos tejben pici cukorral felfuttatott 5 dkg élesztő
A fentiekből kelt tésztát dagasztunk, 8 kiscipót formázunk.
20 dkg margarint 1 csapott evőkanál sóval alaposan elkeverünk.
Pihentetés nélkül 2 cipót kb. lapostányér nagyságúra nyújtunk. Egyiket megkenjük a margarin negyedével, ráteszünk a másikat, kicsit megnyomkodjuk, pizzavágoval 16 szeletre vágjuk és a szeletek a vastag végén kezdve, kicsit meghúzkodva feltekerjük. /Összesen tehát 64 kiflink lesz!/
A tepsiben megkenjük egy elkevert tojással és ízlés szerint reszelt sajtot teszünk rá. Sütés előtt 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.