Nemcsak lónyál - Guinness

2015.06.28. 09:17

 

Gyuri,        csak a lónyálról írsz, vagy a sörről is? Striplight egy sincs, nemhogy kettő, próbáltam megoldani azzal, ami van. Ennyi tudtam kihozni belőle.      R.

Hát jó, íme Robi képe, valamint, hogy mire jó a golyó a Guinness és Kilkenny dobozos sörben , nomeg a szabályos csapolása..... Jó nyálelválasztást !....

guinness_20150627_003.jpg

 

 

"A kis golyót floating widget-nek hívják, ami a dobozos söröknél arról gondoskodik, hogy felbontáskor szinte ugyanolyan hab képződjön, mint amikor frissen csapolják a sört. A műanyag golyón két lyuk van, a nagyobbikba a gyártás során nagy nyomással nitrogént töltenek, majd lezárva a dobozba teszik. A feltöltéskor a dobozt is nagyobb nyomással látják el a környezetéhez képest. A kisebb lyuk előre meghatározott kitörési pontként működik , amit úgy alakítanak ki, hogy a dobozt kinyitva a nitrogén kiszabaduljon belőle (de ameddig a doboz zárva van, véletlenül se szivárogjon).

Nyitáskor a dobozban csökken a nyomás, a golyó a kitörési ponton kinyílik, és a nitrogén a golyó kisebbik lyukán át néhány másodperc alatt szétáramlik a dobozban. Így sokkal krémesebb hab keletkezik. A sört érdemes azonnal egy pohárba önteni, mert a habképződés miatt könnyen kifuthat.  ( Forrás : Hogy kerül a golyó.... )

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turaszakik.blog.hu/api/trackback/id/tr897579580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása