Pupucs - Akhela alapműveiből

2013.02.10. 18:46

 

Papucs


Senki se mosolyogjon, fontos kérdés ez.
Évszázadokon átívelő problémát görget maga előtt az emberiség.

De közel a megoldás.

Hosszú évek kutatómunkájának eredményei lesznek itt alant olvashatók:

A kulcs az időjárásban és a porszemek viselkedésében rejlik.
Valamint a takarítás tudományának modern, a szebb jövőt elénk vetítő módszereiben.

a.)
Időjárás.
Igen bonyolult dolog, nem elég az egyéni tapasztalat, nem elég az előrejelzések figyelmmel kisérése. Évszázados statisztikákat kell összegezni, elemezni. A fő kérdés: hány napig van évente esős, lucskos, sáros idő?

b.)
Porszemek.
Ezekről ma még a tudomány igen keveset tud, szükség lehet egy nemzetközi tudományos kutatócsoport felállítására. Annyi mindenesetre már ma bizonyosnak tűnik, hogy kétszer annyi porszem nem látszik kétszer annyinak. Ez a tétel még nem bizonyított. Nagyon bonyolult ügy, függ a felület színétől, a por származási helyétől, a miniszterelnök jókedvétől.

c.)
Takarítás
Már most kész vagyok megvédeni azt a később megírandó – minden plágiumgyanúktól mentes – doktori disszertációmat, melynek címe, s egyben fő állítása: „Kétszer annyi por föltakarítása sem időben, sem térben, sem energiában nem emészt fel kétszer annyit.” Sőt: egyes kutatások szerint, még 10%-nyi többletet sem igényel.

Mindezekről jólmenő tanszéket nyithatnék a világ bármelyik műszaki, vagy bölcsészeti egyetemén. Nyolc szemeszter elég lenne kiképezni a jővő nemzedék papucsügyi szakembereit.

Ha kell a politikát is segítségül hívom.
Cicázom a gondolattal: új pártot kéne alapítani.
A neve lehetne mondjuk Kétpapucsos Őszinte Népi Nyugodt Egyesült Demokratikus Párt.
Röviden: Könnyed Párt.

A lakásba toppanva könnyedén szeretném magamon hagyni a papucsnál alig porosabb cipellőt. A papucs maradjon a polcon, előkerülnie csak akkor szükséges, amikor esős, lucskos, sáros az idő.

2013. 01. 14.
GyF.

Kései korok ezt az írást alapműnek fogják tartani
Papucsaikat a kezükben tartva, tekintetüket az égnek emelve fognak imádkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://turaszakik.blog.hu/api/trackback/id/tr895065824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása